Tocana de fasole boabe cu ardei

Se incinge uleiul si se caleste ceapa cu usturoiul 3-4 minute. Se adauga ardeii grasi si se mai lasa 3-4 minute, apoi ardeii iuti, chimionul, boiaua

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 2 ardei grasi
  • 2 ardei iuti
  • 2 lingurite chimion macinat
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita cimbru
  • 800 gr boabe fasole
  • 800 gr rosii
  • 2 linguri bulion
  • 150 ml concentrat vegetal

Mod de preparare

Se incinge uleiul si se caleste ceapa cu usturoiul 3-4 minute. Se adauga ardeii grasi si se mai lasa 3-4 minute, apoi ardeii iuti, chimionul, boiaua si oregano si se mai prajeste cateva minute. Se adauga fasolea, rosiile, bulionul si concentratul. Se fierbe 10-15 minute, pe foc mic si se amesteca din cand in cand.


Se serveste cu salata de sfecla rosi cu hrean.

Alte retete:

Friptura de vita la cuptor Oua umplute Piftie de curcan

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...