Vinete portugheze cu rosii si telemea

Pentru vinete portugheze cu rosii si telemea vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 vinete frumoase
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura unt
  • 150 g branza telemea
  • 2 cepe
  • 500 g rosii
  • 2 linguri faina
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • 1 foaie dafin
  • cimbru
  • o lingura pesmet
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pentru vinete portugheze cu rosii si telemea vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea circa 30 min. Separat se infierbinta uleiul in care se prajesc cepele taiate marunt, se adauga rosiile decojite si taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul. Se fierbe inabusit circa 30 min., pana cand sosul se ingroasa indeajuns. Vinetele se dau prin faina si se prajesc usor in ulei pe ambele parti. Dupa ce se raceste, sosul se trece printr-o sita. Intr-un vas de Yena se pun cateva felii subtiri de branza peste care se pun felii de vinete; se mai toarna putin sos, apoi din nou se pun felii de branza, vinete si sos pana se termina totul. Peste ultimul strat de sos se presara branza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor la foc iute.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca