Vinete prajite in ulei

Vinetele prajite in ulei este o mancare cu legume simpla. Vinete prajite in ulei se pot servi ca atare, cu paine sau se poate adauga la tocanite sau amesteca impreuna cu oua si legume.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 vanata mare
  • ulei pentru prajit
  • sare

Mod de preparare

Vinetele prajite in ulei este o mancare cu legume simpla. Vanata se curata de coaja si se taie in felii longitudinale - stiu ca suna aiurea, de aceea nici nu cred ca e corect.
Se presara cu sare si se lasa cam jumatate de ora, ca sa iasa sucul amar din ele.
Se sterg cu prosoape de bucatarie (de hartie) si se prajesc un ulei pana sunt rumenite.


Vinete prajite in ulei se pot servi ca atare, cu paine sau se poate adauga la tocanite sau amesteca impreuna cu oua si legume.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...