Vinete prajite in ulei

Vinetele prajite in ulei este o mancare cu legume simpla. Vinete prajite in ulei se pot servi ca atare, cu paine sau se poate adauga la tocanite sau amesteca impreuna cu oua si legume.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 vanata mare
  • ulei pentru prajit
  • sare

Mod de preparare

Vinetele prajite in ulei este o mancare cu legume simpla. Vanata se curata de coaja si se taie in felii longitudinale - stiu ca suna aiurea, de aceea nici nu cred ca e corect.
Se presara cu sare si se lasa cam jumatate de ora, ca sa iasa sucul amar din ele.
Se sterg cu prosoape de bucatarie (de hartie) si se prajesc un ulei pana sunt rumenite.


Vinete prajite in ulei se pot servi ca atare, cu paine sau se poate adauga la tocanite sau amesteca impreuna cu oua si legume.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de Spanac (Reteta Video)

Fie ca folosim spanac prospat, sau spanac congelat, fie ca este un fel principal vegetarian sau garnitura pentru o friptura,...

Mancare de Spanac (Reteta Video)
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa