Vinete "Provincial"

Pentru vinete "Provincial" vinetele se spala, se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul si se taie cuburi. Usturoiul si ceapa se curata, se spala, se decojesc.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • vinete - 900 g
  • ulei - 150 ml
  • ceapa - 200 g
  • usturoi - 30 g
  • paine alba - 100 g
  • patrunjel - 1 legatura
  • rosii proaspete/conserva - 400 g/200 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru vinete "Provincial" vinetele se spala, se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul si se taie cuburi. Usturoiul si ceapa se curata, se spala, se decojesc si se taie felii. Painea se taie cuburi mici. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Din 50 ml ulei, 200 g rosii proaspete (sau 100 g conservate) si 100 g ceapa se prepara sosul de rosii. Vinetele se prajesc in 85 ml ulei. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei si 50 ml apa, se adauga rosii, miezul de la vinete, usturoi, paine, 1 legatura de patrunjel verde, sare si piper dupa gust. Se amesteca pentru uniformizare, se fierbe 5 minute. Cu aceasta compozitie se vor umple vinetele, care apoi se aseaza in tava unsa cu 15 ml ulei. Se adauga 50 ml apa si se introduce la cuptor pentru gratinare.

Vinetele "Provincial" se servesc calzi, cu sos de rosii si patrunjel verde deasupra.


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciulama cu pui si ciuperci

M-am inspirat de la Gabita .E delicioasa!

Ciulama cu pui si ciuperci
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii