Vinete umplute cu carne

Vinetele umplute cu carne la cuptor sunt o mancare delicioasa potrivita atat pentru cina cat si pentru pranz.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (10 portii)
  • 5 vinete
  • 300 g carne tocata mixta (porc si vita)
  • 100 g ceapa
  • 150 g ardei gras
  • 10 g usturoi
  • 50 g pasta de tomate
  • 25 g patrunjel
  • 200 g rosii
  • 50 ml ulei masline
  • 75 g cascaval ras
  • sare si piper

Mod de preparare

Legume gustoase precum vinetele, ardeiul gras si patrunjelul, condimentele potrivite si carnea proaspata din Carmangeriile Selgros iti asigura succesul unei mese delicioase alaturi de prieteni. Lasa-te inspirata de reteta oferita de Chef Cezar Munteanu.

Modul de preparare a retetei vinete umplute cu carne:

Taiem vinetele in doua pe lungime si le scoatem miezul cu ajutorul unei linguri. Presaram sare in cojile vinetelor pentru a elimina apa.

Pregatim tocatura:

Taiem brunoise ceapa, ardeiul gras si usturoiul si le rumenim intr-o tigaie apoi adaugam carnea tocata. Tinem compozitia vinetelor umplute la foc mediu pana atunci cand carnea isi va schimba culoarea, dupa care punem miezul vinetelor, la randul lor taiate cuburi mari.

Peste aproximativ 5 minute se adauga in compozitia umpluturii, pasta de tomate, patrunjelul taiat marunt. Condimentam dupa gust.

Scurgem vinetele de apa adunata si apoi le rumenim timp de 3 minute in baie de ulei sau in cuptor. Le umplem cu amestecul  obtinut. Aranjam feliile subtiri de rosii deasupra vinetelor umplute si le asezam intr-o tava. In cuptorul incins introducem tava in cuptor pentru aproximativ 30 de min., dupa ce am presarat peste vinetele umplute cascaval ras. Va recomand sa le consumati cu sos de busuioc (pesto).

Selgros si Chef Cezar Munteanu iti ureaza spor la gatit si pofta buna!


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa