Vinete umplute cu carne

Vinetele umplute cu carne la cuptor sunt o mancare delicioasa potrivita atat pentru cina cat si pentru pranz.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (10 portii)
  • 5 vinete
  • 300 g carne tocata mixta (porc si vita)
  • 100 g ceapa
  • 150 g ardei gras
  • 10 g usturoi
  • 50 g pasta de tomate
  • 25 g patrunjel
  • 200 g rosii
  • 50 ml ulei masline
  • 75 g cascaval ras
  • sare si piper

Mod de preparare

Legume gustoase precum vinetele, ardeiul gras si patrunjelul, condimentele potrivite si carnea proaspata din Carmangeriile Selgros iti asigura succesul unei mese delicioase alaturi de prieteni. Lasa-te inspirata de reteta oferita de Chef Cezar Munteanu.

Modul de preparare a retetei vinete umplute cu carne:

Taiem vinetele in doua pe lungime si le scoatem miezul cu ajutorul unei linguri. Presaram sare in cojile vinetelor pentru a elimina apa.

Pregatim tocatura:

Taiem brunoise ceapa, ardeiul gras si usturoiul si le rumenim intr-o tigaie apoi adaugam carnea tocata. Tinem compozitia vinetelor umplute la foc mediu pana atunci cand carnea isi va schimba culoarea, dupa care punem miezul vinetelor, la randul lor taiate cuburi mari.

Peste aproximativ 5 minute se adauga in compozitia umpluturii, pasta de tomate, patrunjelul taiat marunt. Condimentam dupa gust.

Scurgem vinetele de apa adunata si apoi le rumenim timp de 3 minute in baie de ulei sau in cuptor. Le umplem cu amestecul  obtinut. Aranjam feliile subtiri de rosii deasupra vinetelor umplute si le asezam intr-o tava. In cuptorul incins introducem tava in cuptor pentru aproximativ 30 de min., dupa ce am presarat peste vinetele umplute cascaval ras. Va recomand sa le consumati cu sos de busuioc (pesto).

Selgros si Chef Cezar Munteanu iti ureaza spor la gatit si pofta buna!


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cozonac floare cu Finetti

Cozonac floare cu Finetti
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca