Zucchini pane

Zucchini (cca 600g) se spala si se taie in doua. Daca semintele sunt dezvoltate, se scot cu o lingurita, se taie felii de 0,5 pe latime. Se curata ap

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g zucchini
  • faina
  • 3 oua
  • ulei
  • sare
  • boia
  • pesmet

Mod de preparare

Zucchini (cca 600g) se spala si se taie in doua. Daca semintele sunt dezvoltate, se scot cu o lingurita, se taie felii de 0,5 pe latime. Se curata apoi de coaja.

Se bat 3 oua intregi, feliile de zucchini se tavalesc mai intai prin faina, apoi prin ou si la urma, in pesmet.

Se rumenesc pe ambele parti in ulei abundent si fierbinte, pe foc potrivit.

Amatorii de gusturi unguresti pot pregati zucchini, dupa curatarea semintelor, taiat felii, tavalit in amestec de faina cu boia de ardei si prajit ca atare.

Inainte de prajire, in ulei abundent si infierbantat, se scutura de faina de prisos.

Se da un praf de sare si se serveste ca garnitura.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...