Gogosari cu orez si ochiuri

Pentru gogosari cu orez si ochiuri gogosarii se spala, se prajesc in 75 g untura sau ulei, se curata de pielite, cotoare si seminte. Ceapa se curata, se spala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase - 500 ml sau 500 ml apa si 1 cub MAGGI de vita
  • gogosari - 1 kg
  • orez - 150 g
  • ceapa - 100 g
  • untura/ulei - 150 g (ml)
  • oua - 5 bucati
  • pasta de tomate - 50 g
  • otet - 10 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru gogosari cu orez si ochiuri gogosarii se spala, se prajesc in 75 g untura sau ulei, se curata de pielite, cotoare si seminte. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml supa de oase. Ceapa si orezul se inabusa in untura sau ulei si se adauga pasta de tomate, supa de oase, sare dupa gust si se fierb. Se introduc la cuptor dupa ce au fiert. La orezul fiert se adauga 1 legatura de patrunjel verde, piper dupa gust, se amesteca pentru omogenizare, se raceste; gogosarii se umplu cu compozitia de orez. Ouale se sparg pe rand intr-un vas cu apa clocotita, sare si otet. Cand sunt gata se scot, se tin in apa rece, se aseaza deasupra gogosarilor umpluti cu orez si se adauga restul de patrunjel.

Gogosarii cu orez si ochiuri se servesc calzi sau reci.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Una dintre mancarurile noastre preferate este mancarea de cartofi cu afumatura de porc. De data aceasta ne-a ajutat...

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca