Mancarica de spanac verde si orez cu oua posate de prepelita

Ingredientele disponibile in piata, vitamine in farfurie

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Mancarica de spanac verde si orez cu oua posate de prepelita

Ingrediente

  • 500 g spanac verde
  • 1/2 cescuta de orez cu bob rotund
  • o lingurita de pasta de tomate
  • ulei de masline
  • o ceapa rosie
  • 2-3 catei de usturoi
  • un ardei rosu
  • sare
  • o lingurita de amestec uscat (cimbrisor, oregano, dafin, piper, maghiran, busuioc)
  • o lingurita de legume deshidratat fara sare
  • nucsoara macinata
  • marar verde
  • oua de prepelita

Mod de preparare

Spanacul verde curatat si spalat bine se da in 2-3 clocote, apoi se scurge si se trece sub jet de apa rece.

Se curata ceapa, usturoiul si ardeiul, se spala si se taie marunt, apoi se calesc intr-un strop de ulei de masline, se adauga orezul si spanacul oparit, lingurita de pasta de tomate, se adauga o ceasca de apa, sare, condimentele uscate si amestecul de legume deshidratate, se acopera si se fierbe la foc domol, amestecand usor, din cand in cand, se mai pune cate un pic de apa daca orezul inca este tare, pana acesta se inmoaie si scade toata zeama. La sfarsit se presara nucsoara macinata si marar tocat fin. Se serveste calda cu oua de prepelita posate.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Rulou de pui cu ciuperci si cascaval
1
Mancaruri cu carne

Rulou de pui cu ciuperci si cascaval

Se bate pieptul de pui ca pentru snitel, se umple cu ciuperci si cascaval, se condimenteaza, se da prin faina si prin...

Rulou de pui cu ciuperci si cascaval
Sos de macris cu smantana
2
Sosuri cu legume

Sos de macris cu smantana

Descoperă rețeta delicioasă de sos de macris cu smântână. Un sos savuros și cremos pentru a însoți preparatele tale...

Sos de macris cu smantana
Spinare de batal la gratar
3
Mancaruri cu carne

Spinare de batal la gratar

Se prepara un bait din apa, vin otet, morcov, patrunjel telina si mirodenii. Spinarea de batal se taie in bucati de aprox....

Spinare de batal la gratar
Grenadina
4
Punch-uri

Grenadina

Ingredientele de baza in afara de apa minerala, se scutura cu toata puterea, in shaker impreuna cu gheata, si se strecoara in...

Grenadina
Guacamole  - Reteta video
5
Mancaruri cu legume

Guacamole - Reteta video

Astazi iti arat un preparat usor, ce are la baza avocado si care merge de minune cu niste nachos sau cu niste foi de...

Guacamole - Reteta video
Parteneri
Ardei copti, la borcan
Bucataras.RO

Ardei copti, la borcan

Nu stiu voi, insa eu ma declar o impatimita a ardeilor copti. De regula ii coceam si ii puneam in congelator, insa anul...

Ardei copti, la borcan
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni