Orez basmati cu sos de bulion

reteta pentru vreme de iarna

Portii
3
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Orez basmati cu sos de bulion

Ingrediente

  • 200 gr.orez
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 ceapa
  • 300 gr.morcovi baby
  • 100 gr.bulion de gogosari
  • 200 ml.bulion de rosii
  • 1 lingura sare

Mod de preparare

Se curata ceapa, se toaca si se prajeste in putin ulei, cand este translucida se adauga orezul, 1 litru apa, sare si se fierbe pret de 20 minute, acest orez fierbe foarte repede. Dupa ce s-a fiert, se adauga morcoii baby, bulionul de gogosari, bulionul de rosii si se lasa la fiert, pe foc potrivit cam 10 minute, asta pana cand gusturile se patrund si se intrepatrund. Se pot servi simpli sau cu muraturi. La mine s-au servit cu gogosari in sos de mustar. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci