Retete dietetice
Pentru a prepara umplutura de sărmăluţe vom proceda astfel:
Călim în ulei ceapa până devine translucidă, punem apoi şi orezul, ales şi spălat bine şi îl călim împreună cu ceapa 2-3 minute, până marginile boabelor devin transparente. Tragem de pe foc, punem bulionul, pătrunjelul verde tocat şi condimentele şi amestecam bine compoziţia.
Frunzele de viță de vie se spală bine, în mai multe ape reci și apoi se pun într-un castron. Se presară 1 linguriță de sare grunjoasă și se adaugă apă clocotită, atât cât să le cuprindă. Se acoperă castronul cu un capac și se lasă cam 10 minute ca să se înmoaie frunzele şi să fie uşor la împăturit sarmăluţele.
Apoi se umplu frunzele de viţă cu umplutură şi se fac sărmăluţele.
Pe fundul unui vas de lut se pun frunze de viţă de vie,apoi se aranjează primul strat de sarmale, stratul 2 de sarmale. La final se acoperă totul cu frunze de viţă, roşii cherry tăiate in jumătate şi se presară cimbru.
Se acoperă totul cu apă fierbinte (să fie cam de 2-3 degete bune deasupra sarmalelor) și se pun la fiert la foc mic, sub capac. Se fierb timp de 3 ore, adică până când frunzele de viță îşi pierd asprimea specifică.
Pentru a prepara caviarul de ardei iute vom proceda astfel:
Vom curăţa ardeii roşii iuţi de seminţe şi îi vom mixa la blender, urmănd ca apoi compoziţia rezultată să o punem la fiert in 100 ml apă şi o linguriţă de miere.
Între timp, punem gelatina la hidratat în 50 ml de apă pentru 10 minute, apoi turnăm siropul fierbinte de ardei iuţi peste gelatină și amestecăm până se dizolvă complet. Compoziţia o turnăm într-un dozator de sos. Pregătim baia de gheață: într-un vas încăpător punem apă rece, sare, gheață și într-un bol punem uleiul rece; apoi așezăm bolul în baia de gheață și picurăm câte o picătură de sirop de ardei în uleiul rece. Acestea se vor solidifica în contact cu uleiul şi apoi cu ajutorul unei site le strecurăm pentru a le putea folosi la decorat.
Când sunt gata sărmăluţele în foi de viţă de vie, se servesc calde cu mămăliguţă,smântână şi caviar de ardei iute.
Pofta buna!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorPentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii