Retete dietetice
Pentru a prepara umplutura de sărmăluţe vom proceda astfel:
Călim în ulei ceapa până devine translucidă, punem apoi şi orezul, ales şi spălat bine şi îl călim împreună cu ceapa 2-3 minute, până marginile boabelor devin transparente. Tragem de pe foc, punem bulionul, pătrunjelul verde tocat şi condimentele şi amestecam bine compoziţia.
Frunzele de viță de vie se spală bine, în mai multe ape reci și apoi se pun într-un castron. Se presară 1 linguriță de sare grunjoasă și se adaugă apă clocotită, atât cât să le cuprindă. Se acoperă castronul cu un capac și se lasă cam 10 minute ca să se înmoaie frunzele şi să fie uşor la împăturit sarmăluţele.
Apoi se umplu frunzele de viţă cu umplutură şi se fac sărmăluţele.
Pe fundul unui vas de lut se pun frunze de viţă de vie,apoi se aranjează primul strat de sarmale, stratul 2 de sarmale. La final se acoperă totul cu frunze de viţă, roşii cherry tăiate in jumătate şi se presară cimbru.
Se acoperă totul cu apă fierbinte (să fie cam de 2-3 degete bune deasupra sarmalelor) și se pun la fiert la foc mic, sub capac. Se fierb timp de 3 ore, adică până când frunzele de viță îşi pierd asprimea specifică.
Pentru a prepara caviarul de ardei iute vom proceda astfel:
Vom curăţa ardeii roşii iuţi de seminţe şi îi vom mixa la blender, urmănd ca apoi compoziţia rezultată să o punem la fiert in 100 ml apă şi o linguriţă de miere.
Între timp, punem gelatina la hidratat în 50 ml de apă pentru 10 minute, apoi turnăm siropul fierbinte de ardei iuţi peste gelatină și amestecăm până se dizolvă complet. Compoziţia o turnăm într-un dozator de sos. Pregătim baia de gheață: într-un vas încăpător punem apă rece, sare, gheață și într-un bol punem uleiul rece; apoi așezăm bolul în baia de gheață și picurăm câte o picătură de sirop de ardei în uleiul rece. Acestea se vor solidifica în contact cu uleiul şi apoi cu ajutorul unei site le strecurăm pentru a le putea folosi la decorat.
Când sunt gata sărmăluţele în foi de viţă de vie, se servesc calde cu mămăliguţă,smântână şi caviar de ardei iute.
Pofta buna!
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanCulinar vine astazi cu o reteta rapida si absolut delicioasa de Cobbler cu capsuni! Reteta de Cobbler cu capsuni este un...
Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuniPuiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet, sare si mirodenii timp de 100 minute (1 ora si jumatate). Se lasa...
Ananas cu puiO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii