Orez cu frisca si fructe

Orezul se fierbe in lapte cu zahar si sare, dar nu prea tare, pentru a ramane boabele intregi. In acest timp, se ia o forma, se uda si se aseaza in e

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 120 gr orez
  • 1 I lapte
  • 2-3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • fructe
  • frisca

Mod de preparare

Orezul se fierbe in lapte cu zahar si sare, dar nu prea tare, pentru a ramane boabele intregi. In acest timp, se ia o forma, se uda si se aseaza in ea jumatate din cantitatea de orez. Deasupra orezului se pun fructele, care pot fi caise sau orice alte fructe din compot iar apoi se acopera cu restul de orez ramas.


In momentul servirii, se rastoarna orezul din forma pe un platou si se orneaza cu frisca.

Alte retete:

Budinca de orez cu mere Galuste cu prune Papanasi fierti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...