Orez cu mazare si cascaval

Se caleste in 50 gr unt pus intr-un vas cu capac mazarea, apoi se adauga putina apa fierbinte, zahar si se lasa la fiert pana scade apa. Intre timp, s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mazare
  • 1 ceasca orez
  • 2 cepe
  • patrunjel verde
  • 50 gr cascaval ras
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita zahar
  • sare

Mod de preparare

Se caleste in 50 gr unt pus intr-un vas cu capac mazarea, apoi se adauga putina apa fierbinte, zahar si se lasa la fiert pana scade apa. Intre timp, se spala orezul, se toaca ceapa si patrunjelul verde si se calesc toate in 50 gr unt. Se toarna apoi apa fierbinte si se lasa sa fierba pana scade. Se asaza orezul pe un platou si in mijloc se toarna mazarea. Deasupra orezului se presara cascaval ras. Se poate amesteca mazarea cu orezul, se asaza pe platou si se presara cascaval ras.
Se serveste cald.

Alte retete culinare:

Mancare de mazare

Garnitura de orez si mazare

Ardei umpluti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca