Orez cu rosii la tigaie

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de orez, rosii, parmezan, alune de padure, unt, sare, verdeata, ulei de masline

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr orez
  • 4 rosii
  • 100 gr parmezan
  • 75 gr alune de padure
  • 2 linguri unt
  • 1 lingurita sare
  • verdeata
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se fierbe orezul in apa cu sare. Se scurge, apoi se amesteca impreuna cu parmezanul ras, alunele, o lingura de unt. Se topeste intr-o tigaie o lingura de unt si se adauga orezul. Se niveleaza, se adauga jumatatile de rosii si se incrusteaza bine pana la fundul tigaii. Se presara sare aromata cu verdeata si se stropeste cu ulei de masline. Se acopera tigaia cu un capac si se prajeste totul la foc mediu 20 de minute.


Mancarea se serveste calda.
Alte retete de post:
Sarmale de post
Cornulete de post
Maioneza de post

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!