Piept de pui cu orez si curry

Piept de pui cu orez si curry un deliciu indian adaptat la gustul tutror.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o cana de orez cu bobul lung
  • 500 g piept de pui dezosat
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei iute (sau o lingura de ardei
  • taiati in otet)
  • 2 lingurite curry
  • un fir de praz
  • ulei de masline
  • 200 ml supa
  • (sau 200 ml de apa cu un cub
  • baza pentru mancaruri)
  • sare si piper dupa gust
  • cateva fire de marar.

Mod de preparare

Acest deliciu indian piept de pui cu orez si curry se incepe cu fierberea orezului in apa cu sare apoise ia de pe foc si se lasa descoperit.

Ardeii grasi se taie fasii, prazul se taie rondele (inclusiv foile) si se calesc in putin ulei de masline, intr-o cratita/tigaie, pentru 5 minute.

Se taie pieptul de pui fasii si se pune si el in tigaie, se presara 2 lingurite de curry si ardeiul iute, se amesteca, se acopera cu un capac si se lasa cateva minute sa se inabuse. Se potriveste de sare si piper si se adauga si supa. Se lasa sa fiarba inca 10 minute, la foc mic.


Sosul cu piept de pui se serveste pe pat de orez si se orneaza cu fire de marar proaspat.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide