Pilaf cu ciuperci si smantana

Pentru pilaf cu ciuperci si smantana orezul se alege de impuritati si se spala. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase - 750 ml sau 750 ml apa si 1 1/2 cub MAGGI de ciuperci
  • ciuperci proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • orez - 300 g
  • smantana - 500 g
  • margarina/unt - 100 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru pilaf cu ciuperci si smantana orezul se alege de impuritati si se spala. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. (Ciupercile conservate se spala sub jet de apa rece si se taie lame.) Ciupercile se inabusa in 25 g margarina sau unt. Separat, se inabusa orezul in 75 g margarina sau unt, se adauga supa, sarea si se fierbe cca 10 minute. Peste orezul fiert se adauga ciuperci si se introduc la cuptor 10 minute.

Pilaful cu ciuperci si smantana se serveste cald, cu smantana deasupra.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii