Ursuletul somnoros

Ursuletul somnoros este o metoda ingenioasa de a pregati masa pentru copii. Ursuletul somnoros din orez este cam friguros si este acoperit cu o plapuma din omleta :).

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru ursulet:
  • 200 gr orez
  • 3 lingurite Vegeta Naturella
  • 2 lingurite curry
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita ulei de masline
  • piper
  •  sare
  • cateva boabe de piper
  • o lingurita crema de branza (ptr nas si partial urechi)
  • Ingrediente pentru plapuma:
  • 3 oua
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 vf praf copt
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare


Orezul se spala si se pune la fiert cu 1 lingura ulei,adaugam ceapa tocata marunt,vegeta ,sare ,cand este aproape fiert orezul adaugam curry,se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca ptr a putea modela ursuletul.

Intre timp pregatim "plapumioara",batem ouale adaugam Vegeta Naturella si praful de copt ,Intr o tigaie punem uleiul cand s a incins adaugam oualele si le lasam cca 4 minute la foc mediu ,acoperindu-le cu un capac ,cand este gata punem pe o farfurie .

Modelarea si aranjarea ursuletului:
ptr cap: intr un polonic de marime medie punem orezul (ptr ai da forma rotunda) si il rasturnam pe o farfurie,urechiutele se modeleaza din mana,corpul se face oval ,plapumioara se aseaza peste ,labutele se aseaza peste plapumiara,nasul se formoaza o biluta rotunda din crema de branza si punem un bob de piper,iar ochii din piper,partea de la urechiute se formeaza tot din crema de branza ..


Se serveste cu copiii  :).

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...