Barbun umplut cu pesmet si rosii

Barbunul este un peste de talie mica care traieste in apa de mica adancime. Este asemanator guvidului, insa are carnea roz si este deosebit de apreci

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o paine ciabatta
  • 1 mana mare de rosii coapte la soare
  • tocate
  • 1 mana mare de masline
  • fara samburi si tocate
  • 1 mana mare de seminte de pin
  • 1 mana de frunze proaspete de maghiran sau busuioc
  • ulei de masline
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 4 barbuni intregi a cate 225 g fiecare
  • curatati de solzi si intestine si crestati din loc in loc

Mod de preparare

Barbunul este un peste de talie mica care traieste in apa de mica adancime. Este asemanator guvidului, insa are carnea roz si este deosebit de apreciat in gastronomie. Pentru a-l prepara preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Indepartati coaja de pe ciabatta si apoi fie maruntiti miezul cu mixerul pana obtineti un pesmet cu granule mici si tari, fie il tocati marunt cu cutitul. Puneti painea tocata intr-un castron impreuna cu rosiile, maslinele, semintele de pin si maghiranul, apoi amestecati-le pe toate, subtiind compozitia cu putin ulei de masline.

Asezonati pestele atat in interior, cat si la exterior, si puneti-l intr-o tava (sau intr-un alt vas pentru cuptor), unsa in prealabil cu grasime. Umpleti interiorul barbunilor cu amestecul de pesmet, indesand cate putin si in crestaturile din carnea pestilor si presarandu-l apoi de jur imprejurul acestora. Coaceti la nivelul de sus al cuptorului timp de 20 de minute, pana cand pestele e gata.


Serviti, de preferinta, cu o salata verde crocanta - de obicei, eu presar pesmetul ramas deasupra salatei.

Alte retete recomandate:

Aperitive rapide

Conopida la cuptor

Ciulama de ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu piersici si caise

Un desert de vara gustos si usor de facut. Profitati si voi de fructe in perioada verii asa cum fac si eu :).

Tarta cu piersici si caise
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca