Barbunul este un peste de talie mica care traieste in apa de mica adancime. Este asemanator guvidului, insa are carnea roz si este deosebit de apreci
Barbunul este un peste de talie mica care traieste in apa de mica adancime. Este asemanator guvidului, insa are carnea roz si este deosebit de apreciat in gastronomie. Pentru a-l prepara preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Indepartati coaja de pe ciabatta si apoi fie maruntiti miezul cu mixerul pana obtineti un pesmet cu granule mici si tari, fie il tocati marunt cu cutitul. Puneti painea tocata intr-un castron impreuna cu rosiile, maslinele, semintele de pin si maghiranul, apoi amestecati-le pe toate, subtiind compozitia cu putin ulei de masline.
Asezonati pestele atat in interior, cat si la exterior, si puneti-l intr-o tava (sau intr-un alt vas pentru cuptor), unsa in prealabil cu grasime. Umpleti interiorul barbunilor cu amestecul de pesmet, indesand cate putin si in crestaturile din carnea pestilor si presarandu-l apoi de jur imprejurul acestora. Coaceti la nivelul de sus al cuptorului timp de 20 de minute, pana cand pestele e gata.
Serviti, de preferinta, cu o salata verde crocanta - de obicei, eu presar pesmetul ramas deasupra salatei.
Alte retete recomandate:
Aperitive rapide
Conopida la cuptor
Ciulama de ciuperci
Un pranz rapid si usor, perfect pentru cei mici si nu numai :)
Supa crema de mazare la Blenderul Oster- reteta videoPrajitura rapida cu capsuni, fara coacere, aromata si delicioasa! Un desert usor de preparat, cu piscoturi, crema de...
Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa