Biban cu rosii

Bibanul se pune la oparit, apoi se curata de piele si se taie in felii. Acestea se dau prin faina si se prajesc in unt fierbinte, fa foc mic. Dupa ce

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 biban
  • 100 gr unt
  • 1
  • 5 linguri faina
  • piper boabe
  • patrunjel verde tocat
  • 1 catel de usturoi
  • 500 gr rosii
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Bibanul se pune la oparit, apoi se curata de piele si se taie in felii. Acestea se dau prin faina si se prajesc in unt fierbinte, fa foc mic. Dupa ce s-au prajit, se scot pe o farfurie, iar in tigaia in care s-au prajit se mai pune unt si se adauga rosiile taiate in sferturi, curatate de pielita si seminte. Se adauga un catel de usturoi taiat feliute subtiri si patrunjelul verde tocat Se lasa totul pe foc pana se inmoaie bine, apoi se toarna peste peste.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete culinare:

Mancare de mazare cu sos de rosii

Chiftele

Ardei umpluti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...