Burta de crap in saramura

Pentru burta de crap in saramura se alege un crap mai mare, se curata si se taie capul si coada. Se despica pestele in doua, in lungime, se scot inotatoarele.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 crap de 1 kg
  • 1 lingurita ulei
  • 1 lingurita boia
  • sare.

Mod de preparare

Pentru burta de crap in saramura se alege un crap mai mare, se curata si se taie capul si coada. Se despica pestele in doua, in lungime, se scot inotatoarele, sira spinarii si oasele rnai mari. Se ung jumatatile de crap cu ulei si se frig la gratar, intai pe o parte, apoi pe cealalta. Intre timp se fierbe apa cu sare si cu putina boia de ardei. Se asaza pestele in farfurie, se toarna saramura deasupra si se serveste rece, cu mamaliga. Capul si coada se fierb in ciorba sau in piftii.


Burta de crap in saramura se serveste rece, cu mamaliga.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...