Caracatita cu legume

Caracatitele congelate se pun direct in cucta (oala sub presiune) si se fierb in apa asa cum sunt. Se vor scoate cand s-au fiert si li se taie tentac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 70 dkg caracatite mici
  • curatate
  • 1/2 pahar ulei de masline
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 1 buc ardei gras
  • rosu
  • taiat felii subtiri
  • 40 dkg bulion (vara rosii proaspete date prin mixer)
  • 3-4 catei de usturoi pisati
  • 1/2 pahar vin alb
  • condimente dupa gust: cili
  • sare
  • piper si alte condimente aromate
  • 2 linguri patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Caracatitele congelate se pun direct in cucta (oala sub presiune) si se fierb in apa asa cum sunt. Se vor scoate cand s-au fiert si li se taie tentaculele, se scot ochii si se curata carnea de pielite. Va ramane o carne alba ca si pieptul de pui. Se vor taia marunt si se prajesc in ulei. in urma prajirii carnea se va intari putin, dar devine foarte gustoasa. Se poate folosi si fara a fi prajita (atunci este mai moale). Se adauga toate ingredientele enumerate mai sus, se stinge cu vin alb si se lasa la fiert ½ de ora. Zeama nu trebuie sa scada prea mult si sa fie picanta.
Alte retete de peste recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...