Cega prajita cu unt

Pentru cega prajita cu unt pestele se spala si se curata cu un cutit de solzii de pe spinare si, dupa ce se scot intestinele, se face o crestatura in lungimea sirei spinarii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cega - 400 g
  • faina - 50 g
  • ulei - 100 ml
  • zeama de lamaie
  • unt - 50 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru cega prajita cu unt pestele se spala si se curata cu un cutit de solzii de pe spinare si, dupa ce se scot intestinele, se face o crestatura in lungimea sirei spinarii, extragandu-se nervul. Se taie felii mai groase, care se ung cu zeama de lamaie, se sareaza, se pipereaza, se dau prin faina si se prajesc in ulei amestecat cu unt.

Cega prajita cu unt se serveste fierbinte, cu cartofi natur peste care se presara patrunjel verde taiat marunt si se stropeste cu unt topit.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...