Chefal cu cascaval

Pentru a pregati aceasta reteta de chefac cu cascaval, sunt necesare urmatoarele ingrediente: peste, cascaval, oua, sare, pesmet, unt, faina, zeama de peste, vin alb, zeama de lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg peste
  • 2 oua
  • 200 g cascaval
  • sare
  • pesmet
  • unt
  • Pentru sos:
  • 40 g unt
  • 2 linguri faina
  • 200 ml zeama de peste
  • 50 ml vin alb
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata pestele, se spala si se pune la fiert in apa cu sare, piper si o foaie de dafin. Cand e fiert, se dezoseaza si se pune intr-un vas uns cu unt si tapetat cu pesmet. Separat, se topeste untul, se caleste faina, se stinge cu zeama de peste si se fierbe la foc mic pana se ingroasa.

Se adauga sare, piper, zeama de lamaie si vin. Se lasa sa dea cateva clocote pana ce sosul este legat. In sos se adauga 2 oua batute cu cascaval ras, dupa care se toarna sosul peste peste si se lasa la cuptor 20 de minute.


Se poate servi imediat.

Alte retete recomandate:

Chiftele de peste

Peste cu dafin si otet

Bors de peste

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu capsuni si crema de vanilie

O bunatate de prajitura,numa buna pentru vreme calda.

Prajitura cu capsuni si crema de vanilie
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos