Crab umplut Antilez

Pieptul afumat se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza. Painea se inmoaie in lapte. Ar

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Crabi mici(10 buc.) 2 kg
  • piept afumat (bacon) 0.150 kg
  • ceapa 0.300 kg
  • usturoi 0.050 kg
  • paine 0.250 kg
  • lapte 0.500 l
  • patrunjel verde 0.075 kg
  • unt 0.050 kg
  • rom 0.100 l
  • ulei 0.100 l
  • parmezan ras 0.025 kg
  • piper 0.003 kg
  • ardei iute 0.010 kg
  • piper macinat(rosu) 0.002 kg
  • sare 0.025 kg

Mod de preparare

Pieptul afumat se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza. Painea se inmoaie in lapte. Ardeiul iute se spala, se curata de seminte si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Crabii se fierb in apa cu sare si piper, circa 15 minute. Se scurg, se decorticheaza, se curata si se pun la cuptor intr-o tava cu ulei si rom, la 180 grade C, unde se tin circa 10 minute. Intr-o tigaie cu ulei incalzit se pune pieptul afumat si se inabusa pe foc iute, se adauga ceapa si se tine pe foc 5 minute, amestecand tot timpul. Se ia de pe foc si se adauga painea stoarsa , patrunjelul,usturoiul si carnea de crab , se condimenteaza cu piper, sare si ardei iute. In capace de inox unse cu unt se pune compozitia, se presara cu parmezan ras si se gratineaza.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!