Crap ardelenesc

Am mancat acest preparat in urma cu ceva timp la un eveniment si trebuie sa recunosc ca mi-a placut atat de tare incat am vrut sa-l reproduc si eu.

Portii
1
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 file de crap,
  • 3 cartofi fierti,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 ceapa alba,
  • 2 fire de ceapa verde,
  • 1 rosie,
  • putin marar tocat,
  • 2 linguri de boia dulce,
  • 4 linguri de faina,
  • 1 ou,
  • 100 g de cascaval afumat,
  • ulei de floarea soarelui, pentru prajit,
  • 100 ml de smantana de gatit,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 2 lingurite de fresh de lamaie
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Taie cartofii felii groase de 5 mm;


Este foarte important ca acestia sa fie reci in momentul in care ii tai;


Asaza feliile de cartofi intr-o tava cu hartie de copt;


Amesteca apoi sarea, piperul si o lingurita de boia si presara pe deasupra cartofilor;


Pune tava in cuptor la 180 de grade si lasa cartofii acolo sa se rumeneasca;


Asezoneaza crapul cu fresh-ul de lamaie, uleiul de masline si potriveste de sare si piper;


Amesteca restul de boia cu faina;


Bate oul bine cu un tel;


Tavaleste pestele prin faina, apoi prin ou si prajeste-l intr-o tigaie cu ulei de floarea soarelui bine incins;


Scoate-l pe o farfurie pe niste servetele pentru a absorbi uleiul in exces;

Taie rosiile rondele;


Rade apoi cascavalul;


Taie apoi toate tipurile de ceapa si caleste-le intr-o tigaie cu putin ulei de floarea soarelui;


Pune deasupra sare si boia;


Intr-o tava cu hartie de copt aseaza un pat de cartofi rumeniti peste care adauga pestele pane;


Pune ceapa calita si rosiile rondele, cu marar tocat deasupra;


Adauga un alt strat de cartofi, deasupra, urmat de smantana de gatit si cascavalul afumat;


Pune totul in cuptor pentru cateva minute, pana se gratineaza.




Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide