Crap la cuptor

Se curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. Se asaza intr-o cratita lunga si se pune ceapa t

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un crap de 1
  • 5 kg
  • 3 linguri de ulei
  • un pahar de vin alb
  • 3 cepe
  • doi catei de usturoi
  • doua foi de dafin
  • 5 boabe de piper
  • o lingura de bulion de rosii
  • sare

Mod de preparare

Se curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. Se asaza intr-o cratita lunga si se

pune ceapa taiata felii subtiri, usturoiul, vinul alb, uleiul, foile de dafin, piperul, bulionul de rosii si sarea.

Se unge bine crapul cu ulei, se da la cuptor si se tine cam o ora si jumatate. Se unge din cind in cind cu sosul din cratita. Daca scade prea mult inainte de a fi pestele gata, se mai pune putina apa. Inainte de a se servi se scoate usturoiul.


Garnitura: legume gratinate sau cartofi natur.

Bautura: Vin alb sec

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!