Crap la cuptor

Se curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. Se asaza intr-o cratita lunga si se pune ceapa t

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un crap de 1
  • 5 kg
  • 3 linguri de ulei
  • un pahar de vin alb
  • 3 cepe
  • doi catei de usturoi
  • doua foi de dafin
  • 5 boabe de piper
  • o lingura de bulion de rosii
  • sare

Mod de preparare

Se curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. Se asaza intr-o cratita lunga si se

pune ceapa taiata felii subtiri, usturoiul, vinul alb, uleiul, foile de dafin, piperul, bulionul de rosii si sarea.

Se unge bine crapul cu ulei, se da la cuptor si se tine cam o ora si jumatate. Se unge din cind in cind cu sosul din cratita. Daca scade prea mult inainte de a fi pestele gata, se mai pune putina apa. Inainte de a se servi se scoate usturoiul.


Garnitura: legume gratinate sau cartofi natur.

Bautura: Vin alb sec

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...