Se curata un crap de 1 - 1 1/2 kg, se sareaza pe afara si inauntru si se lasa sa stea asa macar un sfert de ora. Intre timp se taie 2-3 cepe in felii
Se curata un crap de 1 - 1 1/2 kg, se sareaza pe afara si inauntru si se lasa sa stea asa macar un sfert de ora. Intre timp se taie 2-3 cepe in felii subtiri. Se aseaza crapul intr-o cratita lunga in care sa incapa bine, cu burta in jos, si sprijinit, ca sa stea, de cartofi curatati si taiati in bucati. Se pune ceapa, un catel de usturoi, un pahar de vin alb si jumatate de ulei, 2 foi de dafin, cateva boabe de piper, putin bulion de rosii, sare. Se unge bine crapul cu ulei, se da la cuptor, se tine cam o ora si jumatate. Se unge din cand in cand cu sosul din cratita. Daca scade prea tare inainte de a fi pestele gata, se mai pune putina apa. Inainte de a servi, se scoate usturoiul.
Reteta ,pe care demult tot cochetam cu gandul la ea ,dar nu prea stiam cum s-o fac.E test si pentru mine ,sper sa va placa....
Ardei iuti copti pusi in ulei la borcanOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj