File de cod cu curry

File-ul de cod este ideal pentru mesele in familie, codul fiind un peste cu carne alba, extrem de delicioasa, satioasa si nutritiva. Daca nu ati incercat pana acum acest tip de peste, va sfatuiesc sa o faceti si sa-l preparati cu curry, dupa aceasta reteta. Nu o sa regretati!

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 500 g file de cod (eu am folosit congelat din market
  • nu stiu daca se mai gaseste si altfel)
  • 3 linguri de curry macinat usor picant
  • jumatate de legatura de patrunjel proaspat
  • 25 g unt (un cubulet)
  • 5 linguri de ulei de masline
  • un sfert de lamaie
  • sare si piper

Mod de preparare

Codul se lasa la decongelat cateva ore. Evitati decongelarea lui fortata.
Pe o farfurie intinsa puneti cele 3 linguri de curry macinat, un praf bun de sare si unul de piper macinat. Amestecatile si formati un pat de condimente, prin care tavaliti foarte bine file-ul de cod, pana cand ati condimentat pe toata suprafata.
Intr-o tigaie, de preferat anti-aderenta, puneti cele 5 linguri de ulei de masline si dati la foc mediu. Adaugati in tigaie cubul de unt si aplecati tigaia pana cand untul se topeste si e cuprins de ulei.
File-ul de cod se prajeste in uleiul incins, cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand se rumeneste bine. Evitati sa stropiti pestele cu ulei din tigaie, deoarece veti “spala” si condimentele. Pestele se intoarce cu grija, deoarece daca file-ul e subtire, se va rupe. Se poate folosi o paleta mare pentru intors.
Cand este gata, scoateti codul pe un servetel de hartie, ca sa se scurga surplusul de ulei.
Codul se aseaza pe o farfurie intinsa si se presara cu patrunjel tocat. Se stoarce putina zeama de lamaie deasupra, apoi se poate servi.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Acest file de cod cu curry se serveste cald, cu patrunjel verde tocat si stropit cu zeama de lamaie, alaturi de diverse garnituri.
Noi l-am servit alaturi de piure de cartofi facut cu 50 g unt si 3-4 linguri de lapte batut.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...