File de peste

Feliile de paine cu patrunjelul si cu parmezanul se baga la blender pentru a fi maruntite (nu foarte fin, ci mai grosier). Iaurtul se amesteca cu mai

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii: 2 felii de paine integrala
  • 4 linguri parmezan ras
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 500 grame fileu de peste (orice peste alb
  • eu am folosit file de calcan)
  • 4 linguri iaurt
  • 4 linguri maioneza
  • 2 lingurite mustar de Dijon.

Mod de preparare

Feliile de paine cu patrunjelul si cu parmezanul se baga la blender pentru a fi maruntite (nu foarte fin, ci mai grosier). Iaurtul se amesteca cu maioneza si cu mustarul de Dijon. Se unge o tava cu putin ulei, se pun fileurile de peste in tava si se ung din belsug cu amestecul de maioneza+mustar+iaurt. Se presara desupra amestecul de paine+parmezan+patrunjel. Nu se pune apa caci isi va lasa iaurtul zeama. Se baga la cuptorul preincalzit (450F/230C) timp de 15 minute sau pana cand pestele este facut (eu l-am lasat cam 18 minute). Painea de deasupra va deveni crocanta.


Pofta buna! Reteta File de peste " a la dijonnaise" a fost propusa de ralescu pe forum culinar.ro Alte retete cu peste: File de peste cu ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...