File de peste cu citrice

Fileul de peste cu citrice este absolut delicios. Pestele se coace la cuptor in sosul aromat, primind astfel o aroma incredibila.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 fileuri de Pangasius sau cod (sau orice peste va place)
  • sare si piper
  • ulei de masline pentru ungerea fileului
  • rozmarin
  •  
  • si marinata facuta din:
  • coaja si zeama de la o lamaie mica
  • coaja de la o portocala
  • 3 lingurite de mustar de masa
  • o lingura miere
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • o lingura ulei de masline.

Mod de preparare

Fileurile se dezgheata si se lasa la zvantat intr-o strecuratoare.

Se ung cu ulei si de dau cu sare si piper dupa preferinta apoi se presara cu rozmarin, si se pun la rece 30 de minute.

Dupa trecerea timpului se prepara marinata din ingredientele de mai sus si se pregatesc folii de aluminiu suficient de mari sa impachetam pestele.

Se unge fiecare folie cu marinata, se aseaza fileurile apoi se toarna peste toate patru egal marinata ramasa.

Se strang foliile, se pun in tava unul langa altul si se baga la cuptor la foc potrivit pentru 10 minute.

Dupa trecerea timpului se desface folia pestilor si se mai baga la cuptor 5 minute sa se evapore sosul ramas.

Reteta File de peste cu citrice a fost propusa de FlorentinaG pe forum culinar.ro


Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...