File de salau

Taiati si scoateti oasele de la peste. Se da cu sare si piper si se prajeste inabusit in ulei, circa 10 minute. Se toaca marun

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 800 g salau
  • 1 ou de gaina
  • 500 g salata rucola
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 oua de prepelita
  • 1 lamaie
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taiati si scoateti oasele de la peste.

Se da cu sare si piper si se prajeste inabusit in ulei, circa 10 minute.

Se toaca marunt usturoiul si se paseaza.

Amestecati usturoiul pisat cu galbenusul oului de gaina si frecati cu o lingura de lemn, adaugati treptat ulei de masline pana cand obtineti o pasta densa.

Spalati rucola si ardeiul gras si tocati ardeiul julienne. Puneti intr-un castron rucola si ardeiul tocat, adaugati

uleiul de masline, zeama de lamaie si potriviti de sare si piper. Amestecati.
Serviti salata cu fileul de salau cald si cu maioneza de usturoi.

Decorati cu oua de prepelita fierte si taiate in jumatati si cu feliute de lamaie.

Alte retete peste

Peste marinat

Salata cu peste

Friptura cu somon

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Lichior de anason

Cred că voiam să prepar acest lichior de pe vremea când eram fascinată de Florin Piersic în rolul lui...

Lichior de anason
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii