File de somon infasurat in prosciutto, cu linte si spanac

Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius sau la treapta a 7-a la cel pe gaz. Puneti lintea intr-un vas, acoperiti-o cu apa si lasati-o sa fiarba inc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr linte
  • 4 fileuri de somon
  • sare
  • piper negru
  • 8 felii de prosciutto
  • ulei
  • 1 lamaie
  • amestec de plante aromatice: patrunjel
  • busuioc
  • menta
  • 500 gr spanac
  • 200 ml iaurt natural

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius sau la treapta a 7-a la cel pe gaz. Puneti lintea intr-un vas, acoperiti-o cu apa si lasati-o sa fiarba incet pana cand se fragezeste. Condimentati fileurile de somon cu putin piper inainte de a le inveli in feliile de prosciutto. Lasati o parte din carnea pestelui la vedere. Stropiti cu ulei de masline si puneti la cuptor timp de 10 minute, pana cand feliile de prosciutto s-au rumenit. Intre timp scurgeti lintea si asezonati-o dupa gust, adaugand sare, piper, sucul de lamaie si 4 linguri de ulei de masline. Chiar inainte de a servi, amestecati plantele aromatice si spanacul cu lintea la temperatura inalta, pana cand aproape se topesc.
Se serveste cu iaurt usor condimentat, turnat deasupra somonului si a amestecului de spanac si linte.

Alte retete:

Peste gatit in stil marocan

Spanac cu pui

Ardei umpluti

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...