File de ton cu cous cous marocan si sos Hollandaise

• asezonati tonul cu sare si piper si vidati-l cu ajutorul aparatului de vidare FoodSaver impreuna cu uleiul cu infuzie

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ton - 1 file
  • unt 65% 100 g
  • portocala rosie - 1 buc
  • ulei de masline - 2 linguri
  • rozmarin - 2 crengute
  • vin roze - 30 ml
  • ulei cu infuzie de trufe - 1/2 lingurita
  • cous cous marocan - 56 linguri
  • unt calitativ, 82% 150 g
  • galbenusuri - 2 buc
  • zeama de la o lamaie
  • marar - 1/2 legatura
  • sare si piper alb dupa gust

Mod de preparare

• asezonati tonul cu sare si piper si vidati-l cu ajutorul aparatului de vidare FoodSaver impreuna cu uleiul cu infuzie de trufe, 50 g unt 65%, portocala rosie taiata cuburi in prealabil si crengutele de rozmarin
• introduceti-l in aparatul de gatire in vid Sous Vide Supreme Demi Black incalzit in prealabil la 45 de grade pentru 30 min
• puneti apa fierbinte peste cous cous si lasati-l cca 3 min la umflat
• scurgeti de apa si trageti cous cous-ul la tigaie cu ulei de masline, sare si piper dupa gust
• puneti o cratita cu apa pe foc si deasupra un vas (Bain Marie) – in care puneti galbenusurile de ou si zeama de lamaie, apoi amestecati constant cu un tel
• puneti untul 82% la foc mic si luati periodic cu lingura spuma alba care se formeaza deasupra 
• odata clarifiat, adaugati-l peste galbenusurile de oua si zeama de lamaie la Bain Marie
• tocati mararul si adaugati-l si pe acesta peste restul de ingrediente
• amestecati cand la Bain Marie, cand la rece, pentru a evita taierea sosului - in momentul in care s-a inchegat il lasati deoparte
• scoateti pestele de la Sous Vide Supreme Demi Black – incingeti o tigaie bine, cu putin ulei de masline – adaugati pestele pe partea cu pielea pentru a-i conferi o piele crispy
• asezonati daca este cazul si stingeti cu vinul roze
• serviti impreuna cu cous cous si sos Hollandaise

Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)

Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca