Pt. sos se toaca marunt o ceapa mica si un catel de usturoi si se prajesc in putin ulei de masline. Se adauga 4 rosii mari tocate (fara pielita) 1 lin
Pt. sos se toaca marunt o ceapa mica si un catel de usturoi si se prajesc in putin ulei de masline.
Se adauga 4 rosii mari tocate (fara pielita) 1 lingura cu bulion de rosii, 1 lingurita de miere, putin cimbru tocat, sare si piper dupa gust.
Se lasa sa fiarba ca. 15-20' la foc potrivit. Sosul de rosii se toarna apoi intr-o forma termorezistenta si se aseaza peste acesta 4 fileuri de somon (ca. 100 g/buc).
Se da forma la cuptorul preincalzit (180 grC), timp de 10', dupa care se scoate. Se presara un pumn de creveti gata fierti si curatati si 100 g cascaval ras si iarasi la cuptor pt. inca 6-8'.
Somonul gratinat l-am servit alaturi de o garnitura de orez (jasmin).
Pofta buna!
Reteta Gratin de somon in sos de rosii si creveti a fost propusa de Dan@ pe forum culinar.ro
Alte retete cu somon gasiti aici:
Somon burger,
File de somon cu salata de bureti,
File de somon, cu crusta picanta, la cuptor cu cartofi natur si spanac