Macrou in folie la cuptor sau grill

Pestele curatat si spalat se unge cu grasime (eu am ales margarina) pe interior si exterior si se pune cate o foaie de dafin in fiecare peste. Ceapa r

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg macrou
  • 8 catei usturoi
  • 2 cepe rosii
  • suc de rosii sau ketchup
  • sare
  • piper
  • vegeta sau alte condimente
  • dupa gust; ulei
  • unt sau margarina
  • foi de dafin
  • lamaie

Mod de preparare

Pestele curatat si spalat se unge cu grasime (eu am ales margarina) pe interior si exterior si se pune cate o foaie de dafin in fiecare peste. Ceapa rosie se toaca marunt, usturoiul se preseaza, se pun intr-un castron impreuna cu Ketchup si condimente.

Se amesteca toate acestea si se umplu pestii - cam 2 lingurite pline in burta fiecaruia.

Fiecare peste se pune pe o bucata de folie de aluminiu, se ruleaza si se pun in tava unul langa altul.

Se coc in cuptorul preincalzit la 200°C (sau pe gratar) timp de 30 minute; eu in cuptor ultimele 10 minute am dat pe grill.

Se servesc cu mamaliguta si lamaie.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!