Macrou in sos de rosii

Se spala si se taie macroul in felii groase de aproximativ doua degete. Se sterge cu un prosop si se condimenteaza. Se trece pestele prin faina si se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati mari de macrou
  • 2 cepe mari
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 cana de vin
  • ½ cana de apa
  • Pasta de rosii dupa gust
  • 4 felii de lamai
  • Foi de dafin
  • Boabe de piper
  • Condimente pentru peste
  • Patrunjel verde
  • faina

Mod de preparare

Se spala si se taie macroul in felii groase de aproximativ doua degete. Se sterge cu un prosop si se condimenteaza. Se trece pestele prin faina si se scutura de surplus. Se prajeste putin in ulei incins. Se scoate pestele si se pune pe servetele sa se scurga uleiul. Se caleste ceapa taiata rondele pana capata o culoare aurie, se adauga usturoiul curatat si taiat felii calindu-se inca putin. Bulionul se desface in vinul amestecat cu apa si se pune peste ceapa. Se adauga lamaile si se aseaza si pestele usor pentru a nu se desface. Se mai lasa pe foc sa scada putin dupa care se pune totul intr-un vas de yena si se da la cuptor pentru 20 minute.


Se presara patrunjel tocat si se serveste cu mamaliguta.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...