Mancare de morun cu branza

Morunul spalat, curatat si fiert se desface in fileuri mici. Sosul alb se prepara dintr-o lingura unt, o lingura faina si laptele amestecat cu smanta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr morun
  • 1 kg cartofi
  • 100 gr cascaval
  • 500 mI lapte
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • 100 gr smantana
  • 2 cesti sos alb

Mod de preparare

Morunul spalat, curatat si fiert se desface in fileuri mici. Sosul alb se prepara dintr-o lingura unt, o lingura faina si laptele amestecat cu smantana. Se amesteca in sos fileurile de morun si se pune pe foc mic sa fiarba incet 5-6 minute. Cartofii se fierb si se face din ei un piure in care se adauga lapte si unt. Piureul se aseaza in forma de coroana intr-un vas, in mijlocul coroanei de cartofi se pune sosul alb cu morun. Se presara deasupra cascavalul ras si se introduce la cuptor sa se gratineze aproximativ 10 minute.


Se serveste cald.

Alte retete culinare:

Ardei umpluti

Mancare de mazare

Cartofi la cuptor

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii