Medalion de somon cu sparanghel

Medalion de somon cu sparanghel, o mancare extrem de gustoasa, gatita usor.

Portii
1
Timp pregatire
2 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • somon 1 medalion
  • lamaie fara coaja 2 felii
  • sare si piper dupa gust
  • ulei de masline - 1 lingurita
  • rozmarin - 1 crenguta
  • sparanghel verde 1/2 legatura

Mod de preparare

Medalion de somon cu sparanghel, o mancare extrem de gustoasa, gatita in sousvide.

Iata cum se prepara:
• asezonati somonul cu sare si piper, felii de lamaie si asezati-l intr-un vas termorezistent. Se pune in cuptor, la 180 grade C, timp de 15-20 minute, in functie de cat de gros este file-ul.

Se poate pregati si pe grill.

• curatati sparanghelul putin (1 data pe fiecare parte, pana dati de fibra, lasandu-i varful intact), taiati-i terminatia mai lemnoasa si adaugati-l in apa clocotita cu sare pentru 3-4 minute
• scoateti-l apoi in gheata ca sa isi pastreze culoarea si textura.
• optional, il puteti sota in unt cu putin ulei si un catel de usturoi pentru 2 minute in tigaie
• radeti cascaval deasupra si luati sparanghelul din tigaie in momentul in care acesta s-a topit
• scoateti somonul din cuptor si lasati-l la odihnit cca. 5-10 minute.
• optional, il puteti breza 30 de secunde pe fiecare parte, pentru un aspect brun auriu.

• somonul se serveste medium. Se poate stropi cu putin ulei aromatizat.

Pofta buna!

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!