Medalion de somon cu sparanghel, o mancare extrem de gustoasa, gatita usor.
Medalion de somon cu sparanghel, o mancare extrem de gustoasa, gatita in sousvide.
Iata cum se prepara:
• asezonati somonul cu sare si piper, felii de lamaie si asezati-l intr-un vas termorezistent. Se pune in cuptor, la 180 grade C, timp de 15-20 minute, in functie de cat de gros este file-ul.
Se poate pregati si pe grill.
• curatati sparanghelul putin (1 data pe fiecare parte, pana dati de fibra, lasandu-i varful intact), taiati-i terminatia mai lemnoasa si adaugati-l in apa clocotita cu sare pentru 3-4 minute
• scoateti-l apoi in gheata ca sa isi pastreze culoarea si textura.
• optional, il puteti sota in unt cu putin ulei si un catel de usturoi pentru 2 minute in tigaie
• radeti cascaval deasupra si luati sparanghelul din tigaie in momentul in care acesta s-a topit
• scoateti somonul din cuptor si lasati-l la odihnit cca. 5-10 minute.
• optional, il puteti breza 30 de secunde pe fiecare parte, pentru un aspect brun auriu.
• somonul se serveste medium. Se poate stropi cu putin ulei aromatizat.
Pofta buna!
Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti