Nisetru cu linte si placintele de cartofi

Intr-o tigaie se topeste slanina. Se adauga ceapa, morcovul taiat cubulete, lintea si le calim impreuna. Se incorporeaza pireul de rosii, patrunjelul

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 portii: 50 gr. slanina afumata taiata fasii
  • 2 cepe taiate cubulete
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • un morcov
  • 100 gr. linte cu bobul marunt
  • 1 lingura de piure de rosii
  • 1/2 manunchi de patrunjel verde
  • 2 fire de cimbrisor
  • 200 ml. supa
  • sare
  • piper
  • otet balsamic
  • 30 ml. frisca pentru gatit
  • 4 fileuri de nisetru (150g. fiecare)
  • piper Cayenne
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 gr. unt
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita de mustar de Dijon
  • 1/2 manunchi de ceapa verde
  • Pentru placintele: 300 gr. cartofi
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • piper proaspat macinat
  • nucsoara

Mod de preparare

Intr-o tigaie se topeste slanina. Se adauga ceapa, morcovul taiat cubulete, lintea si le calim impreuna. Se incorporeaza pireul de rosii, patrunjelul si cimbrisorul bine tocate, supa (din cubulet de legume) si pe foc mic se fierbe cca.45 minute. Se pun cindimente cu sare si piper.

Intre timp, se spala cartofii si se rade. Se adauga sare, piper si nucsoara. Din aceasta compozitie, bine amestecata, se face cu mana umeda niste lipii (placintele), care se rumenesc in ulei bine incins. Se tine la cald.

Pestele se spala usor, se usuca cu servetul, apoi se sareaza si se pune piperul Cayenne. In uleiul amestecat cu unt se frige fileurile de peste.

Smantana se amesteca cu mustarul, cu ceapa verde taiata marunt, cu sare si piper si se pune aceasta compozitie pe peste. Se continua frigerea lui inca 3-4 min., apoi se i-a tigaia de pe foc.

Otetul balsamic se amesteca cu frisca de gatit si se amesteca cu lintea. Se lasa sa dea in clocot, apoi se adauga patrunjelul verde marunt tocat.
Pe un platou, se aseaza mancarea de linte, peste ea se pune fileurile de nisetru, iar alaturi se aranjeaza placintelele de cartofi. Se orneaza cu patrunjel verde.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa