Pastrav a la Venitienne

Trei pastravi i-am pregatit astfel: Am batut aprox. 70 g unt moale, apoi an adaugat 1 lingurita sare, una piper si trei catei de usturoi zdrobiti, am

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 pastravi
  • 70 g de unt
  • 3 catei de usturoi
  • cimbru
  • coaja de lamaie
  • ulei vegetal
  • menta
  • rozmarin

Mod de preparare

Trei pastravi i-am pregatit astfel: am batut aprox. 70 g unt moale, apoi am adaugat 1 lingurita sare, una piper si trei catei de usturoi zdrobiti, am amestecat bine apoi am incorporat o lingura rozmarin, o lingura menta, 1/2 lingura cimbru, toate tocate si o lingurita coaja de lamaie. Am umplut pestii cu acest unt. I-am pus intr-un vas si am pus peste ei ulei vegetal (eu am folosit de masline), i-am acoperit si i-am lasat la marinat, in frigider, 1 ora.

Apoi i-am tavalit prin cateva linguri de pesmet amestecat cu 1/2 lingura rozmarin si 1/2 lingura menta si i-am pus la cuptor, pe un gratar cu o tava cu hartie de copt dedesubt, la 180 gr cu ventilatie timp de 15-17 minute.


Pot fi serviti cu mamaliguta si sos aioli.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...