Pastrav crocant cu cozi de rac

Spala cartofii, aduga sare si prajeste-i timp de 40 de minute la o temperatura de 200 de grade. Taie feliile de peste in doua. Presara-le cu sare si p

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g pastrav fantanel (felii)
  • 20 g unt
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin alb
  • 200 g cozi de rac prefierte (curatate)
  • arpagic
  • 100 g chimen dulce
  • Pentru sos: 400 ml vin alb
  • 1 ceapa (curatata)
  • 160 g unt
  • sare
  • Pentru piure de cartofi: 300 g cartofi
  • sare
  • unt

Mod de preparare

Spala cartofii, aduga sare si prajeste-i timp de 40 de minute la o temperatura de 200 de grade. Taie feliile de peste in doua. Presara-le cu sare si piper, unge-le pielea cu unt. Aseaza feliile de peste in tava cu pielea in sus si pune tava pe gratar sau in cuptor. Stropeste pestele cu vin si unge-l pana devine crocant. Feliaza chimenul dulce si pune-l in apa fierbinte pentru cateva minute. Pentru a prepara sosul, pune ceapa in vin si fierbe-o pana scade nivelul vinului la 100 ml. Arunca ceapa, bate cu un tel zeama amestecata cu unt, pana sosul devine cremos. Toarna in sos si din zeama de peste care s-a adunat in tava. Adauga sare dupa gust, dupa care pune in sos arpagicul, chimenul dulce si cozile de rac. Taie cartofii in doua, scoate-i miezul cu o lingura si adauga unt si sare.
Alte retete recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...