Se curata pestii de solzi, se despica, se condimenteaza cu sare, piper, usturoi, boia dulce si cate o crenguta de rozmarine atat pe interior cat si pe
Se curata pestii de solzi, se despica, se condimenteaza cu sare, piper, usturoi, boia dulce si cate o crenguta de rozmarine atat pe interior cat si pe exterior.
Se pune ulei de masline in tava si putina apa (cam 80-100 ml -maxim).
Se aseaza pestii si se dau la cuptor la 200 C cam vreo 20 minute. Se mai intorc pe o parte si pe alta.
Apoi se ridica temperatura cuptorului la 250C si se mai lasa 10 minute.
Se pun cartofii curatati de coaja, taiati pe jumatate, la fiert impreuna cu o ceapa mica, sare, o crenguta de rozmarin si ceva ulei de masline.
Pentru cartofii fierti se topeste unt si se amesteca cu un amestec de verdeturi: patrunjel, basilikum, marar, rosmarin, sare,piper alb si ustroi pisat (pasta).Se pune peste cartofii fiertii.
Reteta Pastrav la cuptor cu cartofi a fost propusa de MAYA
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete cu peste:
Somon glazurat Somon cu praz si varza chinezeasca Ou umplut cu pasta de peste