Pastrav prajit cu sos

Se curata pastravii, apoi se spala, se presara cu sare si piper, dupa care se trec prin faina si se pun la prajit intr-o tigaie cu unt si ulei de mas

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pastravi
  • 2 linguri faina
  • 100 gr unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lamai
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata pastravii, apoi se spala, se presara cu sare si piper, dupa care se trec prin faina si se pun la prajit intr-o tigaie cu unt si ulei de masline. Dupa ce s-au rumenit pe toate partile, se scot pe un platou si se pastreaza la cald. Se topeste untul ramas in alta tigaie, se adauga sucul de la 1 lamaie si patrunjelul tocat marunt. Se lasa sa dea in 2-3 clocote, apoi se toarna totul peste pastravii prajiti.


Se servesc pastravii calzi, ornati cu felii de lamaie.

Alte retete culinare:

Muschi de porc la cuptor Tocanita de pui Friptura de vita la cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...