Se curata pastravii, apoi se spala, se presara cu sare si piper, dupa care se trec prin faina si se pun la prajit intr-o tigaie cu unt si ulei de mas
Se curata pastravii, apoi se spala, se presara cu sare si piper, dupa care se trec prin faina si se pun la prajit intr-o tigaie cu unt si ulei de masline. Dupa ce s-au rumenit pe toate partile, se scot pe un platou si se pastreaza la cald. Se topeste untul ramas in alta tigaie, se adauga sucul de la 1 lamaie si patrunjelul tocat marunt. Se lasa sa dea in 2-3 clocote, apoi se toarna totul peste pastravii prajiti.
Se servesc pastravii calzi, ornati cu felii de lamaie.
Alte retete culinare:
Muschi de porc la cuptor Tocanita de pui Friptura de vita la cuptor
Nişte prăjiturele delicioase,pe care le-am văzut pe blogul Simonei Callas...
Alcazare/AlcazaleOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj