Pastravi cu gutui si cartofi la cuptor

Pastravii cu gutui si cartofi la cuptor este o mancare cu peste delicioasa, aromata, cu parfum de toamna.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 pastravi
  • 1 gutuie
  • 6 cartofi
  • 1 fir de praz
  • 2 catei de usturoi
  • 4 fire cimbru verde
  • 4 fire tarhon
  • 1 lamaie
  • 1 legatura patrunjel s
  • are de mare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • ulei

Mod de preparare

In vasul de la blender am pus cimbru, patrunjel, sare, piper, praz, ulei si cu ajutorul blenderului am facut o pasta verde.

Am taiat legumele felii.

Am uns tava cu ulei si am asezat pastravii condimentati cu sare, piper si boia dulce. In fiecare peste am pus cate un fir de tarhon. Am asezat feliile de cartofi, gutui si lamaie.

Deasupra am pensulat sosul verde, am adaugat o ceasca cu apa si am bagat in cuptorul preincalzit, am copt pana s-au inmuiat cartofii(30 min).

Intre timp am pregatit o salata de sfecla rosie. Am fiert sfecla(in coaja) in apa cu sare pana s-a inmuiat. Am curatat-o de coaja. Am taiat jumatati de rondele pe care le-am pus intr-un castron. Am facut un sos din otet balsamic, ulei de masline, putin piper, maghiran uscat si sare. Am pus dressingul peste sfecla si am servit salata cu peste.

Reteta Pastravi cu gutui si cartofi la cuptor a fost propusa de mariette pe forum culinar.ro


Serviti pastravul cu cartofi si gutui la cuptor alaturi de salata de sfecla.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...