Pastravi cu sos dobrogean

Pastravii se curata, se eviscereaza, se spala in multa apa rece. Ardeii se curata de seminte, se spala si se taie fasii. Lamaia se spala si se taie sf

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pastravi 2.000 kg
  • faina 0.100 kg
  • lapte 0.100 l
  • ulei 0.200 l
  • lamaie 0.250 kg
  • usturoi 0.025 kg
  • cimbru 0.002 kg
  • otet 0.050 l
  • rosii 0.250 kg
  • ardei gras verde 0.250 kg
  • vin 0.100 l
  • sare 0.030 kg
  • patrunjel verde 0.050 kg

Mod de preparare

Pastravii se curata, se eviscereaza, se spala in multa apa rece. Ardeii se curata de seminte, se spala si se taie fasii. Lamaia se spala si se taie sferturi. Rosiile se spala, se curata de seminte si de pielita si se taie sferturi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pastravii se sareaza in interior si se presara cu cimbru. Se lasa la frigider circa o jumatate de ora, apoi se trec prin lapte, faina si se prajesc in ulei. Sosul se prepara astfel: rosiile si ardeii se inabusa in ulei, se adauga vin, otet, usturoi si patrunjel verde, se concentreaza putin. Preparatul se prezinta pe platou sau pe farfurie, pastravul cu sosul dobrogean deasupra sau cu sosul alaturi, in sosiera.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...