Peste cu dafin si otet

Pentru a prepara aceasta reteta de peste cu otet si dafin sunt necesare urmatoarele ingrediente: peste, otet, dafin, ulei, sare, piper, mustar, ceapa, morcovi.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg peste (scrumbii
  • heringi sau macrou)
  • 250 ml apa
  • 150 ml otet
  • 50 ml ulei
  • sare
  • foi de dafin
  • piper
  • mustar boabe
  • 2 cepe
  • 2 morcovi

Mod de preparare

Pestele se curata, se spala si se taie bucati, inlaturand capul si coada. Se aseaza in galetute de plastic, cate 10 bucati de peste in fiecare.

Cepele si morcovii se taie si se pun la fiert impreuna cu apa, otetul, sarea, foile de dafin,uleiul, mustarul si peperul boabe, cam 15 minute.

Ingredientele fierte se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se adauga peste pestele crud.


Se lasa la marinat 6-7 zile, amestecand din cand in cand.

Alte retete recomandate:

Mancare de urzici

Ciuperci la cuptor

Ciorba de salata verde

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...