Peste prajit clasic

Pestele prajit traditional se face cu faina si malai. Aceasta reteta va arata cat de usor se poate prepara o masa cu peste si cat de gustoasa si satioasa poate fi.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1 kg peste taiat si curatat
  • 100 g faina de grau
  • 100 g malai
  • o ceasca de ulei (80 ml)
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pestele proaspat se spala si se curata. Evitati sa folositi multa apa cand spalati pestele, deoarece carnea isi va pierde putin din gust. Folositi doar atat cat este nevoie.
Daca pestele este mare, taiati medalioane de 1 deget grosime ca in imagini. Daca pestele este mic, acesta se poate taia in doua pe lungime si se poate praji asa.
Medalioanele le treceti pe toate partile si pe interior printr-un amestec de faina de grau, malai si putina sare.
Prajiti pestele pe ambele parti in uleiul incins pana se rumeneste.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Pestele prajit se serveste cald, alaturi de mamaliguta si mujdei de usturoi

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide