Peste prajit in sos de vin

Punem sare pe peste, taiat bucatele, le rotim in faina de porumb, apoi se invart in amestecul albusurilor de ou si o lingurita si jumatate de ulei. In

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 g file de peste
  • taiate bucatele
  • O lingurita si jumatate de sare
  • 1 lingura faina de porumb
  • 2 albusuri de ou
  • 300 ml ulei
  • 2-3 linguri ciuperci urechi de lemn uscate
  • curatate de picior
  • 2 catei de usturoi
  • zdrobite
  • Pentru sos:
  • sucul a 2 felii de ghimbir proaspat (taiate in bucati mici
  • presate; se poate inlocui si cu ghimbir macinat)
  • 4 linguri vin alb
  • 4 linguri supa de pui
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura faina de porumb
  • amestecat in 3 linguri de apa
  • Pentru decor:
  • ceapa verde taiata rondele

Mod de preparare

Punem sare pe peste, taiat bucatele, le rotim in faina de porumb, apoi se invart in amestecul albusurilor de ou si o lingurita si jumatate de ulei.

Incalzim uleiul ramas la foc mediu, in care punem pestele si-l prajim 2 minute, pana devin crocante si aurii la culoare. Le scoatem din ulei, le surgem, si le tinem la cald.

Luam 1 lingura de ulei, restul se pune deopatre. La aceasta se adauga ciupercile si usturoiul zdrobit, se prajesc cateva secunde. Se amesteca si se toarna sosul, iar se amesteca cca. 1 minut si jumatate, pana se ingroasa.

Pe rand se pun inapoi feliile de peste, si dupa ce e fiert sosul, se da focul la mic si se mai lasa la fiert un minut.
Se serveste fierbinte, decorat cu ceapa verde taiata rondele.

Alte preparate culinare recomandate

Ghiveci de legume

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Biban fript cu legume

N-am sa va spun nici ca am mai multa energie, nici ca daram muntii, cum zice Bahmuteanca in reclama la tigaile Dry cooker, ci...

Biban fript cu legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca