Peste prajit in sos de vin

Punem sare pe peste, taiat bucatele, le rotim in faina de porumb, apoi se invart in amestecul albusurilor de ou si o lingurita si jumatate de ulei. In

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 g file de peste
  • taiate bucatele
  • O lingurita si jumatate de sare
  • 1 lingura faina de porumb
  • 2 albusuri de ou
  • 300 ml ulei
  • 2-3 linguri ciuperci urechi de lemn uscate
  • curatate de picior
  • 2 catei de usturoi
  • zdrobite
  • Pentru sos:
  • sucul a 2 felii de ghimbir proaspat (taiate in bucati mici
  • presate; se poate inlocui si cu ghimbir macinat)
  • 4 linguri vin alb
  • 4 linguri supa de pui
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura faina de porumb
  • amestecat in 3 linguri de apa
  • Pentru decor:
  • ceapa verde taiata rondele

Mod de preparare

Punem sare pe peste, taiat bucatele, le rotim in faina de porumb, apoi se invart in amestecul albusurilor de ou si o lingurita si jumatate de ulei.

Incalzim uleiul ramas la foc mediu, in care punem pestele si-l prajim 2 minute, pana devin crocante si aurii la culoare. Le scoatem din ulei, le surgem, si le tinem la cald.

Luam 1 lingura de ulei, restul se pune deopatre. La aceasta se adauga ciupercile si usturoiul zdrobit, se prajesc cateva secunde. Se amesteca si se toarna sosul, iar se amesteca cca. 1 minut si jumatate, pana se ingroasa.

Pe rand se pun inapoi feliile de peste, si dupa ce e fiert sosul, se da focul la mic si se mai lasa la fiert un minut.
Se serveste fierbinte, decorat cu ceapa verde taiata rondele.

Alte preparate culinare recomandate

Ghiveci de legume

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...