Peste prajit pe gratar

Pestii proaspat pescuiti ( clean, crap, stiuca) se curata de solzi si intestine, se spala, se taie in jumatate incepand de la cap. Se condimenteaza cu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg peste diferit ( de cca 600 – 700 g bucata)
  • 300 ml ulei alimentar
  • sare
  • condimente dupa gust

Mod de preparare

Pestii proaspat pescuiti ( clean, crap, stiuca) se curata de solzi si intestine, se spala, se taie in jumatate incepand de la cap. Se condimenteaza cu sare, piper, se ung cu ulei si se lasa sa stea cca 30 de minute.

Se face focul si se asteapta sa se faca jar. Gratarul se pune peste vatra focului si se unge cu ulei. Pestii se asaza pe gratar si cu o furculita speciala lunga, se ridica de mai multe ori sa nu se lipeasca de gratar. Daca se prajesc greu, se apropie gratarul de jar. Se lasa la prajit pana devin crocanti si rumeni pe ambele parti, in 10 – 15 minute. La jumatatea timpului, se stropesc cu ulei, cu multa grija sa nu curga pe jar. Se servesc cu paine si muratura.
Alte retete peste

recomandate

Salata peste

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...