Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,300 kg trunchi de crap
  • 3 cepe mari
  • o cutie rosii in bulion cubulete (400g)
  • 3 catei de usturoi
  • un ardei gras rosu
  • 200 ml vin alb
  • 5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • o frunza de dafin
  • patrunjel verde
  • ulei pentru prajit pestele

Mod de preparare

Pestele curatat, spalat si zvantat il taiem in bucati potrivite.

Il presaram cu sare pe interior si exterior si il lasam asa cel putin 30 de minute, dupa care il vom praji usor, doar cat sa se faca pe jumatate.

Separat in alt vas infierbantam cele 5 linguri de ulei si adaugam ceapa taiata felii.

Lasam sa se inmoaie apoi adaugam ardeiul taiat la fel. Dupa 2-3 minute adaugam rosiile in bulion, frunza de dafin si condimentam cu sare si piper.

Lasam sa fiarba cateva minute dupa care vom pune usuroiul pisat si vinul. Dupa ce da cateva clocote turnam sosul format intr-o tava si asezam bucatile de peste deasupra.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aproximativ 40 minute.

Din cand in cand stropim pestele cu sosul din tava. La sfarsit adaugam patrunjel tocat.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Poale-n brau

Poale-n brau
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos