Risotto cu somon

Incalzim supa si o mentinem pe foc in clocot. Incingem ulei intr-o cratita si prajim ceapa. Dupa 2 min adaugam usturoiul tocat, apoi orezul. Il calim

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • 250 g orez cu bob rotund
  • 800ml supa de pasare
  • piper
  • 200 g somon afumat
  • 100 ml smantana
  • 2 ardei iuti
  • 80g parmezan
  • 50g unt

Mod de preparare

Incalzim supa si o mentinem pe foc in clocot.

Incingem ulei intr-o cratita si prajim ceapa. Dupa 2 min adaugam usturoiul tocat, apoi orezul. Il calim amestecand continuu pana devine sticlos. Se stinge cu vin.

Se fierbe la foc moderat pana reducem vinul; adaugam un polonic de supa fierbinte. Adaugam supa de fiecare data cand scade.

Taiem cuburi somonul

Curatam ardeii de seminte si ii tocam marunt.w

Topim unt intr-o tigaie si adaugam ardeiul. Il calim un pic apoi adaugam somonul. Se lasa cca 3 min la foc moderat.

Se adauga compozitia in rosotto; apoi punem si smantana, unt si parmezan. Asezonam cu sare si piper.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...